SANTÉ – Ontspanning

Niets moeten, alleen aandacht voor je zelf en iets doen waar je je goed door gaat voelen.

Santé biedt ontspanningsmassages aan om even lekker tot rust te komen. Gecombineerd met fijne achtergrond muziek, kaarsjes en fijne massage olie.

Er moet helemaal niets, er hoeft niet gekletst te worden (want dan blijf je toch vaak in je hoofd)

Je geeft aan waar je lijf om wat extra aandacht vraagt, gaat liggen en geniet om dit cadeautje voor jezelf.

Waarom ontspannen zo belangrijk is

Je lijf kan  in twee standen staan ( dat wordt door je zenuwstelsel geregeld): in de ACTIE-stand of in de RUST-stand.

De ACTIE-stand: in deze stand merk je dat je hartslag hoger is, je ademt sneller en hoger (om te zorgen dat je voldoende zuurstof in je lijf komt), je zweet, je spieren zijn gespannen, alles in je lijf richt zich op het leveren van ACTIVITEIT. Dit is als je buiten aan het hardlopen bent maar ook als je op de bank zit het gedachten in je hoofd aan het hardlopen zijn.

De RUST-stand: in deze stand merk je het tegenovergestelde; je hartslag is laag, je ademt laag en rustig, je zweet niet en je spieren kunnen ontspannen, alles in je lijf richt zich op GROEI & HERSTEL. Dit is als je rustig op de bank zit met een kop thee en het ook heerlijk rustig is in je hoofd.

Het is niet erg om veel te doen, maar je moet er ook van kunnen herstellen. Balans is belangrijk Leren luisteren naar je lijf en daar aan toegeven is lastig. Vaak zoveel dingen waarvan we denken dat ze “moeten” of die we “nog even doen” en dan maar even op de bank gaan zitten kan enorm lastig zijn. En zeker omdat misschien juist dan je gedachten op hol slaan waardoor je dus nog steeds in de ACTIE stand blijft en herstel nog steeds belemmert wordt.

Massage

30, 60 of 90 minuten tijd voor jezelf. In een fijne omgeving, ontspannen, niets moeten en je lijf en je hoofd tot rust brengen. Omdat jij en je lijf dat verdienen ?

Jij bepaalt waar je aandacht voor wil, en met mijn fysiotherapeutische achtergrond kan ik het niet laten om pijnpunten ook aan te pakken zodat je het de meeste bijdrage heeft aan je ontspanning.

Zelf leren masseren?

Zelf altijd hebben willen leren masseren? Dat kan!

In een ochtend leer ik je basis anatomie en een aantal technieken waarmee je een aangename ontspanningsmassage kunt geven.

Met 2 of 4 personen, in overleg bepalen we de datum. Neem contact op in onderstaand formulier!

Heb je een vraag? Vul dit formulier in of stuur een appje door op Whatsapp icoontje te klikken

Facebook
WhatsApp Heb je een vraag? Whatsapp ons