SANTÉ – Mindfulness Training

8 Weken & 8 Thema’s

In deze training leer je je aandacht te trainen. Vaak zitten we in gedachten in het verleden (“Dit had niet moeten gebeuren!”) of juist in de toekomst (“Hoe ga ik het allemaal regelen vandaag?”). En dat is vermoeiend. Het kost je veel energie om alles te bedenken en ook bijhorende emoties kosten energie.

Door het trainen van je aandacht leer je meer in het nu zijn . Het “Nu” wordt vaak als zweveriger afgedaan, al denk ik dat het continu in gedachten verzonken zijn juist zweverig is. Je bent dan overal behalve hier. Het nu is nu, dit moment, terwijl je deze tekst leest. Het hier-en-nu is het enige waar je iets kan doen, actie ondernemen om beter voor jezelf te zorgen of een probleem aanpakken

Mindfulness vraagt dus eigenlijk best een hoop lef en vertrouwen; durf jij de verhalen over het verleden los te laten? en ook je controlebehoefte naar de toekomst? Durf je gewoon te zijn? Vanuit dat zijn kun je oprechte actie ondernemen. Door de rust in jezelf kun je veel beter luisteren naar je hart/intuïtie/ziel en kun je kiezen wat wel en niet voor je werkt (en ook dat moet je durven).

In deze 8 weekse training ga je tijdens de trainingen en thuis aan de slag. Het vraagt oefening en hoe meer je oefent hoe meer resultaat. En best al snel. Na 2 weken oefenen ben je meer mindful. Je hebt dus meer aandacht voor wat er nu is, en je gaat opmerken waar in je leven je eigenlijk op de automatische piloot draait i.p.v. bewust te kiezen voor wat jij nu echt wil. Na 4 weken ervaar je al minder stress. Het “hier en nu” is zelden stressvol. Het zijn onze gedachten over wat er allemaal gebeurd is en waarom en hoe, en dat zou toch niet moeten, etc wat stress oplevert.  Na 8 weken heb je niet alleen minder last van stress maar heb je ook minder last angstklachten en somberheid en ervaar je meer tevredenheid.

De training bestaat 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Je krijgt online toegang tot www.demindfulfysiotherapeut.nl; daar staan alle teksten uitgeschreven en kun je de trainingen op je telefoon downloaden.

De thema’s die aanbod komen: Week 1:  Mindfulness & de Automatische Piloot, Week 2 : Obstakels, Week 3: Concentratie, Week 4: Afkeer, Week 5: Toelaten, Week 6: Gedachten, Week 7: Zelfzorg en Week 8: Vasthouden

 

Elke training zal grotendeels uit het oefenen van mindfulness & mindful bewegen bestaan gecombineerd met achtergronden zodat je mooie inzichten mag op doen. Hoe meer je oefent, hoe meer profijt je er van gaat hebben.

  • Eerst volgende startdatum is: 22 september 2020 (Op verzoek ook is ook een individuele training mogelijk).
  • Kosten: €195,- inclusief online toegang tot de trainingen (ook na afronding van de training)

Als je vragen hebt stuur me gerust een bericht!

WhatsApp App me met je verhaal of vraag! Lfs